stookinstallatie
Afbeelding: benr-logo

Inspectie stookinstallaties

Voor inspecties van stookinstallaties conform de SCIOS certificering regeling scope 1 tot en met 7 werkt AREPA Inspexx nauw samen met het gerenommeerde B & R Inspecties en Advies.

Eerste bijzondere Inspectie
Volgens de SCIOS-certificatieregeling is het noodzakelijk dat een stookinstallatie een Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) ondergaat. De EBI moet uitgevoerd worden door een daartoe gekwalificeerde persoon, werkzaam bij een SCIOS-gecertificeerd bedrijf. B&R Inspectie en Advies BV (B&R) is hiervoor gecertificeerd en kan de EBI voor u uitvoeren.

Periodieke Inspectie
Bij het uitvoeren van een Periodieke Inspectie (PI) conform de SCIOS certificatieregeling controleert de inspecteur van B&R Inspectie en Advies BV (B&R) de juiste afstelling van de stookinstallatie en/of de brandstoftoevoerleiding aan de hand van het door de EBI-deskundige opgestelde basisverslag (BV) en relevante voorschriften. Deze Periodieke Inspectie wordt geheel volgens de SCIOS-certificatieregeling uitgevoerd.

Inspectie Gasleiding (Scope 7a)
Als een stookinstallatie is opgesteld  in een stookruimte en/of in een ruimte is een stookinstallatie opgesteld met een vermogen van meer dan 100 kW, dan moet naast de stookinstallatie tevens de brandstoftoevoerleiding vanaf de centrale gasmeter naar deze stookinstallatie worden geïnspecteerd

Inspectie van de gasleiding in de industrie (scope 7b)
Om een voorziening van gas in een industriële omgeving in goede conditie te houden en de veiligheid van deze voorziening te waarborgen, is het uitvoeren van onderhoud en inspectie aan deze voorziening noodzakelijk.

 

Afbeelding: stookinstallatie