Gereedschap keuren bij AREPA

Gereedschap keuren bij AREPA

Voor VCA en vanuit de ARBO-wet bestaat de verplichting tot het periodiek gereedschap keuren en het keuren van andere arbeidsmiddelen. Naast dat het verplicht is, is het ook voor de veiligheid op de werkvloer essentieel om regelmatig uw arbeidsmiddelen zoals gereedschap te laten keuren. Tijdens het gereedschap keuren worden alle gereedschap dat u gebruikt om uw werk mee te doen gecontroleerd op arbeidsveiligheid.

Eén van de belangrijkere onderdelen in arbeidsveiligheid is de keuring elektrisch gereedschap. Elektrisch gereedschap kan elektrische risico’s opleveren. Omwille van de arbeidsveiligheid moet er met regelmaat een keuring van elektrisch gereedschap uitgevoerd worden.

Keuring elektrisch gereedschap conform NEN 3140

De keuring elektrisch gereedschap wordt door AREPA uitgevoerd volgens de NEN 3140 norm en wordt altijd uitgevoerd door een deskundige inspecteur van AREPA. Deze inspecteur is volledig op de hoogte van de NEN 3140 norm en weet precies op welke gebieden hij moet inspecteren. U hebt bij ons tevens de mogelijkheid om zelf keurmeester van arbeidsmiddelen te worden.

Keuring ladders en trappen, rolsteigers

Naast het keuren van elektrisch gereedschap inspecteert AREPA ook regelmatig andere arbeidsmiddelen tijdens een keuring van ladders en trappen, of het inspecteren van klim- en steigermaterieel. Dit gebeurd altijd conform de daarvoor geldende norm en/of voorschriften. Tijdens onze keuring ladders en trappen wordt de NEN 2484 norm gehanteerd, en bij het keuren van rolsteigers de NEN 2718 norm.

Natuurlijk houdt AREPA bij andere inspecties van arbeidsmiddelen altijd rekening met andere geldende normen en voorschriften voor specifieke arbeidsmiddelen.

AREPA Inspexx: dé specialist in gereedschap keuren

Via AREPA Inspexx kunt u het gereedschap keuren uitbesteden voor deskundige inspecties aan uw elektrische arbeidsmiddelen, keuring ladders en trappen, rolsteigers of andere specifieke arbeidsmiddelen. De uitkomsten van het arbeidsmiddelen of gereedschap keuren wordt geregistreerd in een online database (Mijn Inspexx), waar u als klant toegang voor krijgt. Via Mijn Inspexx kunt u vervolgens na de keuring elektrisch gereedschap of keuring van andere arbeidsmiddelen snel een overzicht krijgen van de status van uw gereedschap of arbeidsmiddelen.